Kennelträffen den 17/8

I riktig sommarsol och värme träffades vi på Skellefteå Brukshundsklubb både "Fugor" och "Gluntar" och alla av rasen Borderterrier. Vårt program för dagen var Tipsrunda, Kontaktövninar / Klicker träning, Agility och lite trimmning om någon ville hjälp med.

 

Efter att alla gått tips rundan så samlades vi i klubbstugan och fikade, vi passade på att prata allmänt lite hund och Border. En del av våra fyrbenta fick också vara med på ett hörn.

Efter fikat fick vi ett intressant ämne som Katarina med pojkarna "Ozzy" och "Dio" demonstrerade både praktiskt och muntligt hur du jobbar med att få en bra kontakt med din hund genom kontaktträning med klicker. Katarina berättade och visade och alla såg ut att ta in all information med god aptit. En del frågor kom som katarina svarade på och efteråt så fick de som ville få lite praktisk träning. Ett mycket intressant ämne som jag tror många tog till sig. Tack Katarina för mycket intressant stund och så roligt att se hur lille Dio "lyssnade" utan krav. Och hur "Ozzy" gått vidadre med klicker som grunden i sin lydnad.

Här sitter Katarina med Dio och visar hur man kan jobba med sin hund.

Här sitter Katarina med Dio och visar hur man kan jobba med sin hund.

Sedan var det dags att bygga en agilitybana, och snabbt och enkelt gick det, när man är många så går det som en dans, Alla som ville prova på lite agility hade chansen innan de som ville köra ett lopp med tidtagning på banan. Alla ekipage skötte sig jätte bra och alla kom i mål.
sedan forsatte vi men mera prova på agility och lite trimmning.
Sedan för de som ville vara med och se hur ett sök med figurant gick till kunde följa med "Chilli" och matte Mona med upp i skogen med Ewa som figurant.

Här är Malin med

Här är Malin med "Tina" på banan och gjorde ett jätte fint lopp.

Innan avrundningen på vår dag så så passade även ynglingarna på att få busa lite. Sedan var det då dags för lite mat i magen och svaren på Tipsrundan, och vi fick två vinnare och det blev då Birgitta och Katarina som lyckades med nästan alla rätt, 7av 8. Grattis till er.
Vi lämnde Skellefteå i ett lika soligt väder och en del av gänget forsatte upp till grytet i Fällfors för att få se lite andra upplevelser med Herr Grävling, som vem vet det kanske blir några grytkaraktärs prov nästa säsong.
Tack alla som kom och gjorde dagen en till ett trevligt minne.

"Rita" 11 månader och "Sally" snart 5 månader passade på att bekanta sig.