Viltspår

Viltspår är en både rolig aktivitet både för ägare och hund. Hunden får stimulans och får jobba med hjärnan, och ägaren får både frisk luft och motion. Vad som kråvs i utrustning för att lägga ett spår är blod och en klöv, helst Rådjur. Hjälp och information både träning och prov finns att få hos b l a hos Svenska Grythundsklubben, Taxklubben och Spaniel och Retriverklubben som också brukar anordna kurser i viltspår.
Vi har några duktiga Borderterrier som är Svensk Viltspårchampion och fler hoppas vi på framöver.
För mer information får du gärna höra av dej.

"Bonnie" Eftersökshund

Lilla "Bonnie" eller som hon heter Fugato's Septima har en riktig näsa för vilt. Bonnie och matte Louise har i vår gått en utbildning i eftersök. Bonnie är nu drygt 2 1/2 år och redan vid 1 års ålder så fick hon sitt Viltspårchampionat, och sedan har matte och Bonnie tränat vidare. "Lilla Bonnie" som hon kallas på kursen gjorde sitt avslutnings prov i lördags den 13 juni och så här beskriver matte Louise spåret

Spåret lagt med älgklöv. Domaren hade dragit grävling i spåret och sedan lagt den efter sidan, placerat ut en död duva i spåret, 2 personer stod och pratade 2 meter från spåret och till sist låg det ett kadaver av vildsvin vid spårslut.
Hon gick trådrakt brydde sig inte om någon av störningarna. Gick fram och nosa på vildsvinet och smaka lite sedan var det inte mer med det.
Vi var 4 personer efter, förare, spårläggare och 2 domare och hon bara inte bryr sig utan SPÅRAR.
Enligt domarna så skulle de- som också är jägare- utan vidare ta henne med på ett riktigt eftersök

Stort Grattis till matte Louise som jobbat och tagit tillvara på Bonnies talang. Vi hoppas på att hon snart kan få ett "riktigt" uppdrag och mellan spåren så blir det Agility som variation på aktivitet för både Bonnie och matte. På bilden lilla Bonnie med sina 6 kilo och en ypperligt god näsa för vilt.